..:::: نقش میزان طبیعی قند خون در کوچک شدن مغز ::::..
پژوهش محققان استرالیایی نشان ميدهد: افرادی که دارای بالاترین میزان طبیعی قند خون بدن هستند، ممکن است در خطر بیشتری از کوچک شدن مغز که بر اثر بیماریهایی مانند زوال عقل و افزایش سن رخ میدهد، قرار داشته باشند. تحقیقات بیشماری رابطه بین دیابت نوع دو و کوچک شدن مغز و زوال عقل را نشان داده است، اما به گفته محققان، آنان هنوز به درستی نمیدانند که آیا افرادی با داشتن بالاترین میزان طبیعی قند خون نیز تجربه انقباض مغز را دارند.
به منظور درک این امر، پژوهشگران 249 نفر از افراد 60 تا 64 ساله را به مدت چهار سال مورد بررسی قرار دادند. همگی افراد شرکت کننده دارای میزان طبیعی از قند خون بودند. برای یافتن تفاوت حجم مغزی نیز در ابتدا و انتهای این تحقيق اسکنهای مغزی از تمام شرکت کنندگان تهیه شد.
محققان طی این پژوهش دریافتند: افرادی که میزان قند طبیعی ناشتاي آنها در بالاترین حد طبیعی خود قرار داشت در مقایسه با سایرین، در معرض خطر احتمال بیشتری برای کاهش حجم مغز در مناطق هیپوکامپ و آمیگدال بودند. این دو ناحیه ذکر شده طی فرایندهای مرتبط با مهارتهای شناختی و حافظهای دخیل هستند.
بر اساس این تحقيق، پس از کنترل مولفههای تاثیرگذاری مانند سن، فشار خون بالا، سیگار و مصرف الکل، قند خون در بالاترین میزان حد طبیعی خود عامل شش تا 10 درصدی کوچک شدن مغز گزارش شد.
به گفته «نیکلاس شربوئین»، نویسنده این تحقیق، یافتههای این تحقیق نشان میدهد حتی افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، میزان قند خون آنها میتواند تاثیر مستقیمی بر سلامت مغزشان بر جای بگذارد.
وی در ادامه میافزاید: تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است، اما نتایج به دست آمده ممکن است محققان را در ارزیابی مجدد مفهوم سطوح طبیعی قند خون و تعریف دیابت به چالش بکشد. این پژوهش در مجله انجمن عصب شناسی آمریکایی تحت عنوان «Neurology» منتشر شده است.
منبع: ایسنا