..:::: سير روي دست آنتيبيوتيکها بلند شد ::::..
محققان دانشگاه ايالت واشنگتن دريافتند تركيبي در سير وجود دارد که 100 برابر بيشتر از 2 آنتيبيوتيك رايج عليه كمپيلوباكتر باكتريوم يكي از شايعترين علل بيماري رودهاي ميجنگد. نتايج اين تحقيق اخيرا در نشريه آنتي ميكروبيال كموتراپي به چاپ رسيده است. تركيب كشفشده اين قابليت را دارد كه باكتري مسبب بيماري را در محيط آماده کردن موادغذايي كاهش دهد. اين کشف اولين قدم در ارتقاي استراتژيهاي جديد مداخلهاي است تا بتوان شرايط آماده كردن موادغذايي و فراوري كردن آنها را ارتقا بخشيد. اين تركيب كه diallyl Sulfide ناميده ميشود، ميتواند کمپيلوباكتر را بكشد، حتي وقتي اين باکتري با بيوفيلمهاي لزج پوشيده شده و هزار برابر بيشتر نسبت به آنتيبيوتيكها مقاوم شود. درواقع اين تركيب به راحتي در سيستمهاي محافظتي نفوذ ميكند و سلولهاي باكتريال را به وسيله تركيب با آنزيم حاوي سولفور از بين ميبرد. محققان دريافتهاند كه diallyi sulfide، 100 برابر بيشتر از اريترومايسين و سيبروفلوكساسين روي کمپيلوباكتر موثر است و در كسري از زمان آنها نيز عمل ميكند.
مطالعات قبلي حاكي از آن هستند كه اين تركيب و ديگر تركيبات اورگانوسولفور به طور موثري پاتوژنهاي مهم منتقله از غذا را ميكشد، مانند ليستريا مونوسيتوژنها و ايكولاي O157: H7. البته آنها مدعي هستند اين مطالعه در مراحل اوليه خود قرار دارد و تا کاربرد باليني راه درازي در پيش دارد. بايد توجه داشت که هر چند خوردن سير عموما يك عمل سالم و بهداشتي محسوب ميشود، بعيد است از مسموميت با كميلوباكتر باكتريوم پيشگيري كند اما شايد در كاهش سطح اين باكتري در محيط كمككننده باشد.
منبع: سپید۳۰۱