يک مطالعه جديد از اسکاتلند دريافته مرداني که زياد چاي مي‌خورند بيشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. البته علت اين امر در مطالعه مذکور ذکر نشده و تنها اين ارتباط پيدا شده است، هر چند مي‌تواند لزوما علت آن نباشد. محقق ارشد اين مطالعه اظهار مي‌دارد: «ما نمي‌دانيم آيا چاي به خودي خود يک عامل خطر است يا کساني که چاي مي‌خورند کلا افراد سالم‌تري هستند که بيشتر عمر مي‌کنند و به سنين بالا مي‌رسند که در آن سنين سرطان پروستات شايع‌تر است.»

البته مطالعات پيشين هيچ ارتباطي بين سرطان پروستات و چاي سياه يا اثر پيشگيرانه چاي سبز پيدا نکرده است. محققان در اين مطالعه بيش از 6 هزار مرد اسکاتلندي 21 تا 75 سال را به مدت 37 سال پيگيري کرده‌اند. در آناليز نهايي داده‌ها مشخص شد ارتباط معني‌داري ميان نوشيدن چاي و خطر کلي ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. آنها دريافتند مرداني که بيش از 7 فنجان چاي در روز مي‌نوشند، در مقايسه با کساني که صفر تا 3 فنجان چاي در روز مي‌نوشند، 50 درصد بيشتر احتمال ابتلا به سرطان پروستات را يدک مي‌کشند. البته ارتباطي ميان نوشيدن چاي و درجه بالا يا پايين سرطان ديده نشد.

منبع: سپید۳۰۹