پژوهش محققان سوئدی و نروژی حاکی از آن است: مصرف نوشیدنی‌های غیرالکلی که به طور مصنوعی شیرین شده‌اند، ممکن است با وقوع زایمان زودرس مرتبط باشد. به منظور یافتن علل زایمان زودرس، اطلاعات و داده‌های به دست آمده از مادران و نوزادان نروژی در موسسه بهداشت عمومي نروژ مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. طی این تحقيق، تمامی عادات سبک زندگی، رژیم غذایی، عفونت‌ها و عوامل ژنتیکی تحت بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق، عوامل مشخصی که بتوان زایمان زودرس را به آنان نسبت داد شناسایی نشد، اما رابطه‌ای بین شاخص توده بدنی و رژیم غذایی و زایمان زودرس مشاهده شد.

علاوه بر پژوهش ذکر شده، تحقیق مشابهی در دانمارک صورت گرفت که حاکی از وجود رابطه‌ای بین نوشیدنی‌های غیر الکلی که به طور مصنوعی شیرین شده‌اند و افزایش اندک خطر زایمان زودرس بود. تحقیقات نروژی‌ها نیز حاکی از آن بود: زنانی که بیش از یک نوبت در روز از نوشیدنی‌های شیرین استفاده می‌کنند، در خطر افزایش اندکی از زایمان زودرس قرار دارند. بر اساس این تحقيق، زنانی که بیشترین میزان نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی را مصرف می‌کردند، احتمال بیشتری برای داشتن شاخ توده بدنی بیشتر، تحصیلات کمتر، سیگاری بودن و تجرد آنان وجود دارد.

به گفته محققان، اگرچه یافته‌های پژوهش نروژی، نتایج تحقیق دانمارکی را با توجه به ارتباط بین نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی و زایمان زودرس تایید می‌کرد، اما در حال حاضر نمی‌توان علت و معلولی این دو مولفه را ادعا کرد.

این پژوهش حاصل همکاری محققان در موسسه بهداشت عمومي نروژ و بیمارستان دانشگاهی و آکادمی سالگرانسکا در گوتنبرگ سوئد صورت گرفته است. به طور کلی 60 هزار و 761 زن باردار در این پژوهش شرکت داشتند.

این زنان، سه پرسشنامه را در رابطه با رژیم غذایی و سبک زندگیشان طی دوران بارداری خود تکمیل کردند.

همچنين، تحقیق انجام شده بر روي مادران و کودکان نروژی از تحقیقات منحصر به فرد طولی- تحقیقاتی که در چند مقطع زمانی صورت می‌گیرد- است که 100 هزار زن را طی سال‌های 1999 تا 2008 مورد بررسی قرار داده است.

بر اساس اين تحقيق، امروزه جلوگیری از زایمان زودرس امری مهم تلقی می‌شود، چرا که وقوع این اتفاق منجر به مرگ زودرس و بروز بیماری‌های متفاوت در دوران طفولیت و کودکی و همچنین در درازمدت باعث ناتوانی می‌شود.

منبع: ایسنا