محققان در نشريه فيزيولوژي به رابطه احتمالي ميان آنچه مادر در دوران بارداري مي‌خورد و خطر ابتلاي كودك به آلرژي اشاره كردند. اين محققان دريافتند كه اگر رژيم غذايي مادر حاوي گروه خاصي از اسيدهاي چرب با حلقه‌هاي اشباع نشده (PUFAs) مانند آنچه در روغن ماهي، روغن گردو يا بذركتان وجود دارد باشد، لوله گوارش جنين به طور متفاوتي رشد مي‌كند. درواقع به نظر مي‌رسد PUFAsها هستند كه تعيين مي‌كنند چگونه سلول‌هاي ايمني دستگاه گوارش به باکتري و مواد خارجي واكنش نشان دهند و باعث مي‌شود در آينده کودکان کمتر از آلرژي رنج ببرند. تا به حال چند كارآزمايي باليني نشان داده بود كه مكمل‌هاي روغن ماهي و گردو خطر آلرژي را در كودكان كم‌ مي‌كنند اما مكانيسم آن ناشناخته مانده بود. در واقع محققان به تازگي دريافته‌اند كه مكمل‌هاي غذايي موجود در رژيم مادر كه حاوي n-3PUFA باشد، باعث مي‌شود دستگاه گوارش نوزادان نفوذپذيرتر شود، به اين ترتيب باكتري و مواد جديد از لايه‌هاي دستگاه گوارش گذشته و به آساني وارد جريان خون شوند. اين مواد جديد پاسخ‌هاي سيستم ايمني كودك را تحريك و آنتي‌بادي توليد مي‌كنند. در نهايت آنكه سيستم ايمني نوزاد توسعه پيدا کرده و سريع‌تر بالغ مي‌شود كه نتيجه آن، همان عملكرد بهتر ايمني و احتمال كمتر ابتلا به آلرژي در کودکان است.

منبع: سپید ۲۷۱