افراد مبتلا به ديابت که در معرض افزايش خطر بيماري‌هاي قلبي هستند، با مصرف مرتب ماست غني‌شده با ويتامين D مي‌توانند سطح کلسترول و بيومارکرهاي بدعملکردي اندوتليال خود را بهبود بخشند. در اين کارآزمايي‌ باليني که در موسسه تحقيقاتي تغذيه و تکنولوژي غذاي دانشگاه تهران انجام شده، محققان اثر ويتامين D را بر وضعيت قند، سطح کلسترول و بيومارکرهاي اندوتليال ديابت مورد بررسي قرار دادند. در نتيجه مشخص شد مصرف ويتامين D گلوکز ناشتا، انسولين، QUICK1 (براي اندازه‌گيري مقاومت به انسولين) را بهتر مي‌کند و HbA1c طولاني‌مدت را نيز ارتقا مي‌بخشد. دکتر نيستاني در اين باره توضيح مي‌دهد: «بيماراني که ماست حاوي ويتامين D مصرف مي‌کنند، سطح کلسترول تام پايين‌تري داشته و LDL پايين‌تر و HDL بالاتري را تجربه مي‌کنند. به نظر مي‌رسد تمام اين پيشرفت‌ها مربوط به کاهش مقاومت به انسولين باشد.» پروفسور جزايري نيز مي‌افزايد: «بسياري از بيماران در ابتداي کارآزمايي کمبود ويتامين D داشتند، اما با مصرف ماست حاوي ويتامين D بسياري از عملکردهاي آنها را به سطح طبيعي بازگشت.»

منبع: سپید۲۸۱