محققان سوئدی از ارتباط مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و كالباس و بروز سرطان لوزالمعده پرده برداشتند. به گزارش ساینس دیلی، آنها می گویند كه مصرف روزانه 50 گرم اضافه گوشت فرآوری شده (حدود یك سوسیس) می تواند خطر ابتلا به سرطان را 19 درصد افزایش دهد اما شانس ابتلا به این سرطان نادر همچنان كم است.

پیش از این مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده با بروز سرطان روده مرتبط اعلام شده بود. دولت انگلیس در سال 2011 به شهروندان خود توصیه كرد روزانه بیش از 70 گرم گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده مصرف نكنند. 'سوزانا لارسون ' پژوهشگر این طرح از موسسه كارولینسكا در سوئد گفت: ارتباط گوشت های فرآوری شده با بروز دیگر انواع سرطان كاملا بحث برانگیز است. وی افزود: می دانیم كه مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده ( كولوركتال ) را افزایش می دهد اما اطلاعات زیادی در مورد این ارتباط با دیگر انواع سرطان در دست نیست. نتایج این تحقیقات در نشریه انگلیسی سرطان منتشر شده است.

آنها در این تحقیق داده های 11 آزمایش و همچنین 6 هزار و 643 بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده را بررسی كردند. پژوهشگران دریافتند مصرف گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می دهد. این خطر برای هر 50 گرم گوشت اضافی در روز 19 درصد افزایش می یابد و مصرف 100 گرم گوشت اضافی نیز این خطر را 38 درصد بالا می برد.

در حال حاضر تعداد اندكی از مبتلایان به سرطان لوزالمعده نجات پیدا می كنند از این رو علاوه براین كه تشخیص زودهنگام این بیماری مهم است بلكه دلیل افزایش این نوع سرطان نیز مهم است. لارسن و همكارانش مصرف كمتر گوشت قرمز را توصیه می كنند.

منبع: ایرنا