..:::: مصرف زياد قند فروكتوز عامل تشديد كننده مشكلات قلبي در نوجوانان است ::::..
در يك آزمايش جديد معلوم شد نوجواناني كه مقادير زيادي از غذاها و نوشيدنيهاي حاوي قند فروكتوز را مصرف ميكنند بيشتر در معرض بيماريهاي قلبي و عروقي و خطر ابتلا به ديابت هستند. قند فروكتوز به شكل طبيعي در ميوهها يافت ميشود اما نوع ديگري از آن به صورت شربت ذرت با غلظت بالاي فروكتوز در غذاها و نوشابههاي فرآوري شده و صنعتي مورد استفاده قرار ميگيرد. به گفته كارشناسان بهداشت و تغذيه در كالج پزشكي جورجياي آمريكا، بدن نوجوانان به دليل اين كه در سن رشد هستند، ولع و اشتياق زيادي به مصرف اين قند قوي دارد و شركتهاي غذايي نيز از اين اشتياق سوءاستفاده كرده و اغلب براي تبليغ محصولات خود اين گروه سني را مورد هدف قرار ميدهند.
آزمايشات روي 559 نوجوان 14 تا 18 ساله كه رژيم غذايي غني از فروكتوز داشتند نشان داد كه اين نوع رژيم غذايي موجب افزايش فشار خون و فاكتورهاي مرتبط با ديابت مثل افزايش قند ناشتا و مقاومت انسوليني و هم چنين باعث بروز فاكتورهاي التهابي ميشود كه با بروز مشكلات قلبي و عروقي مرتبط است. به گزارش ايسنا، فروكتوز قند طبيعي است كه در بسياري از مواد غذايي يافت ميشود، اين قند به علاوه به بسياري ديگر از مواد غذايي به شكل مصنوعي افزوده ميشود. آزمايشات تاييد ميكند افرادي كه رژيم غذايي حاوي مقادير بالاي فروكتوز در قالب شكر افزودني دارند در معرض خطر فزاينده ابتلا به فشار خون بالا هستند. علاوه بر اين قند فروكتوزي كه به طور مصنوعي به مواد غذايي افزوده ميشود نه تنها به ريشه دندانها آسيب ميرساند بلكه حتي متابوليسم بدن را نيز دستخوش تغييرات ميكند و عامل اصلي اين تغييرات قند فروكتوز است كه ميتواند وارد سلولهاي بدن شود و متابوليسم آنها را تا حد خطرناك و مخربي تغيير دهد.
منبع: ایسنا