محققان دانشگاه ليورپول دريافته‌اند كه كاهش در سيگار كشيدن، به سرعت و در طول 6 ماه ميزان مورتاليتي را در افراد سيگاري و كل جمعيت كم مي‌كند. در واقع كم‌كردن مصرف سيگار اثر مثبتي، هم در افراد سيگاري و هم در كل جمعيت بر جاي مي‌گذارد، در حالي كه بهبود رژيم غذايي بهترين اثر خود را در طول 1 تا 3 سال نشان مي‌دهد. اين يافته‌ها تاكيد مي‌كنند كه سياست‌هاي كاهش مصرف سيگار به‌طور مداوم اثر مثبت و سريعي بر ميزان مورتاليتي و بستري در بيمارستان در همه جوامع خواهد داشت. پس از ممنوعيت مصرف سيگار در مكان‌هاي عمومي در اسكاتلند از سال 2006، ميزان پذيرش بيمارستاني براي بيماري‌هاي قلبي عروقي حاد، تا 17 درصد كاهش يافته و ميزان مرگ قلبي خارج از بيمارستان نيز تا 6 درصد كم شده است. تغييرات در رژيم غذايي نيز اثر سريع و مثبتي در كاهش ميزان مورتاليتي ناشي از بيماري‌هاي قلبي‌ـ‌عروقي داشته كه خود جاي شكر دارد.

منبع: سپید