با وجود گفته‌هاي بسياري از پزشكان مبني بر اين كه آكنه هيچ ارتباطي با رژيم غذايي ندارد، اما هيچ جوان مبتلا به آكنه‌اي را پيدا نمي‌كنيد كه با خيال راحت بتواند انواع خوردني‌ها را مصرف كند. البته امروزه متخصصان تغذيه و پوست و مو بر اين عقيده‌اند كه ارتباط مستقيمي بين برخي خوردني‌ها و تشديد آكنه وجود دارد.
از چه غذاهايي زياد مصرف كنيد؟

1 - ميوه‌هاي حاوي ويتامين C را در برنامه روزانه خود قرار دهيد. ويتامين C علاوه بر شاداب نگه‌ داشتن پوست، در ساخت كلاژن پوست نقشي كليدي ايفا مي‌كند كه در ترميم جاي جوش‌ها بسيار موثر است.

2 - غذاهاي حاوي ويتامينE را فراموش نكنيد. ويتامين E سبب نرمي و شادابي پوست مي‌شود.

3- سير و پياز سرشار از سولفور هستند و باعث كاهش آكنه مي‌شوند.

4- جگر به دليل داشتن مقادير زياد ويتامين A به بهبودي جاي آكنه كمك مي‌كند. لازم به ذكر است در كنار ويتامين C تركيبات ويتامين‌ A در ساخت و ساز كلاژن پوست نقش اساسي ايفا مي‌كنند، از اين رو مصرف جگر كبابي يا آب‌پز، براي از بين رفتن جاي آكنه و جلوگيري از تشديد آن توصيه مي‌شود.

همچنين هويج و سيب‌زميني نيز از جمله منابع خوب ويتامين A هستند.

5 -  آب زياد بنوشيد. خشكي پوست، ارتباط بسيار نزديك با ميزان آب مصرفي بدن و آكنه دارد. زمستان‌ها به دليل كاهش ميل فرد به نوشيدن آب، پوست خشك شده، و به دنبال آن آكنه شديدتر مي‌شود.

6 - به‌‌رغم نگرش غلط عامه، عسل در عين حال كه شيرين است، در بهبود آكنه تاثير دارد.

از چه غذاهايي بايد پرهيز كرد؟

1- اولين قدم در پرهيز، حذف غذاهاي چرب و سرخ‌كردني است. تمام غذاهاي خود را آب‌پز يا كبابي ميل كنيد و از سرخ كردن آنها حتي با روغن‌هاي مجاز و سالم جدا بپرهيزيد.

2 - چيپس، پفك و ساير تنقلات كه علاوه بر چرب بودن، حاوي مقادير زياد رنگ‌هاي صنعتي هستند، تشديد آكنه را در پي دارد.

3 - هر نوع ادويه اعم از فلفل، دارچين و ساير ادويه‌ها حتي اگر تند هم نباشند بايد از رژيم غذايي حذف شوند.

4 - مغزها، شيريني‌جات و دانه‌هاي روغني به دليل طبع گرم و همچنين چربي بالا آكنه را تشديد مي‌‌كنند.

5 -‌ سس‌ها و هرگونه لبنيات چرب اعم از خامه و سرشير بايد از رژيم غذايي حذف شوند، زيرا چرب شدن پوست به دنبال مصرف غذاهاي چرب، عامل مهمي براي بروز آكنه است.