..:::: افزایش 50 درصدی خطر ابتلا به افسردگی با مصرف چربیهای ترانس ::::..
تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانیایی بر روی عادات غذایی 12 هزار و 59 فرد دانشگاهی نشان داده است افرادی که چربیهای ترانس زیادی مصرف میکنند، 50 درصد بیش از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند. افرادی که تمایل به مصرف چربیهای یک ظرفیتی غیراشباع دارند، کمتر از سایرین به افسردگی دچار میشوند. محققان میگویند: داشتن یک رژیم سالم غذایی نه تنها خطر ابتلا به ناراحتیهای قلبی و انواع سرطانها را پایین میآورد، بلکه سلامت روان را هم تضمین میکند.
این محققان با اشاره به یافتههای پژوهشی اظهار میکنند: داشتن رژیم غذایی مدیترانهای مانع از بروز افسردگی میشود، برخلاف آن رژیمهای غربی احتمال افسردگی را بالا میبرند. آلمودنا سانچز، استاد طب پیشگیری از دانشگاه لاس پالماس دگران در این باره میگوید: هر اندازه یک فرد بیشتر از چربیهای ترانس استفاده کند، به همان میزان با احتمال بیشتری تحت تاثیر اثرات مخرب ناشی از آن قرار میگیرد. به گفته وی، این در حالی است که نوع دیگری از چربیها که در ماهیها، روغنهای گیاهی و روغن زیتون یافت میشوند، میتوانند خطر ابتلا به علائم افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهند.
آلمودنا سانچز میگوید: البته باید توجه داشت این تحقیقات بر روی افرادی انجام شد که میزان مصرف چربیهای ترانس در آنها کم بود، با این حال محققان متوجه شدند خطر ابتلا به افسردگی در این افراد تا 50 درصد بیشتر از دیگران است که این موضوع نشان میدهد رژیم غذایی که هر فرد مصرف میکند، نقش بسیار مهمی در وضعیت روحی او ایفا میکند. وی میگوید: در حال حاضر بالغ بر 150 میلیون نفر در جهان از علائم افسردگی رنج میبرند که این آمار در طول سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است. دانشمندان معتقدند تغییر در رژیم غذایی انسانها از مهمترین عوامل بروز این حالت در جامعه مدرن امروزی شده است.
منبع: ایسنا