..:::: درمان پرفشاري خون با کاکائو ::::..
تركيب هاي موجود در كاكائو مي توانند در كاهش فشارخون موثر باشند. اين نتيجه مطالعه هايي است كه در كتابخانه كوكران به چاپ رسيده ا ست. محققان شواهد كارآزمايي هاي كوتاه مدتي را مورد بررسي قرار داده اند كه در آنها شركت كنندگان روزانه پودر كاكائو يا شكلات تلخ مصرف كرده بودند. در نهایت پژوهشگران دريافتند فشارخون این گروه ازبیماران در مقايسه با گروه كنترل مختصري كاهش داشته است. كاكائو حاوی تركيب هايي ا ست كه «فلاوانول »ناميد شده و تصور مي شود مسوول تشكيل اكسيد نیتریک در بدن باشد. اكسيد نيتريك باعث ريلكس شدن ديواره عروق خوني و گشادتر شدن آنها مي شود كه خود باعث كاهش فشارخون مي شود. ارتباط ميان كاكائو و فشارخون از آنجا ناشي مي شود كه ديده شده گروهي از افرادي كه روزانه نوشيدني كاكائو غني از فلاوانول مي نوشند، صرفنظر از سن، داراي فشارخون طبيعي هستند. البته هنوز مقدار مطلوب فلاوانول براي بهترين اثرگذاري مشخص نشده و كارآزمايي هاي بيشتري لازم است تا اين دوز بهينه به دست آيد.
منبع: سپید۳۱۶