محققان چيني اعلام كردند خوردن سير خام دوبار در هفته خطر ابتلا به سرطان ريه را كاهش مي دهد. مطالعات انجام شده در چين نشان مي هد بزرگسالاني كه به طور منظم سير خام را به عنوان بخشي از رژيم غذايي خود مصرف مي كنند، ۴۴ درصد كمتر از ديگران به سرطان ريه مبتلا مي شوند. به گفته محققان سيگار كشيدن مهم ترين دليل ابتلا به سرطان ريه است و خوردن سير خام مي تواند تا ۳۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان را حتي در افراد سيگاري كاهش دهد.

پيش از اين مطالعات نشان داده بود سير مي تواند ريه ها را در برابر شرايط مختلف محافظت كند. همچنين مي تواند خطر ابتلا به تومور روده را به يك سوم كاهش دهد. در تحقيقات اخير كه در مركز كنترل و پيشگيري از بيماري ها دراستان جيانگ سو در چين انجام شد، عادات غذايي و شيوه زندگي (ميزان مصرف سير خام و سيگاري بودن) ۱۴۲۴ بيمار مبتلا به سرطان ريه بررسي شد . شيوه زندگي اين بيماران با ۴۵۰۰ انسان سالم مقايسه شد.

نتايج اين تحقيقات كه در نشريه Cancer Prevention منتشر شده است نشان مي دهد كساني كه حداقل دو بار در هفته سير خام مي خورند، حتي اگر سيگار بكشند، كمتر از ديگران به سرطان ريه مبتلا مي شوند. محققان در مورد تاثير سير پخته هنوز ترديد دارند. نتايج اين تحقيقات حاكي از آن است كه عامل اصلي اين تاثيروجود ماده اي شيميايي به نام آليسين در سير است كه با خرد شدن حبه سير آزاد مي شود.   آنها معتقدند سير با تعديل التهاب هاي بدن به عنوان يك آنتي اكسيدان عمل مي كند و صدمات ناشي از راديكال هاي آزاد به سلول هاي بدن را كاهش مي دهد.

منبع: ایرنا