..:::: نوشين يك ليوان شير در روز حافظه را تقويت ميكند ::::..
كارشناسان ميگويند: نوشيدن حداقل يك ليوان شير در روز نه تنها ريزمغذيهاي اصلي و ضروري را به بدن شما ميرساند بلكه درعين حال تاثير مثبتي بروي مغز و كارآيي ذهني دارد. در يك مطالعه جديد معلوم شد افراد بزرگسالي كه بيشتر از شير و فرآوردههاي آن استفاده ميكنند در مقايسه با افرادي كه شير نمينوشند در تستهاي كارآيي مغز و حافظه خيلي بهتر عمل ميكنند و بازده مطلوب تري دارند.
به گزارش شبكه خبري اي بي سي، متخصصان دانشگاه ماين پس از مطالعه روي بيش از 900 مرد و زن 23 تا 98 ساله و با انجام مجموعهاي از تستهاي مغزي به نتايج فوق دست يافتند.
اين متخصصان در عين حال مقدار مصرف شير را در شركت كنندگان بررسي كردند. در نهايت معلوم شد احتمال شكست خوردن در آزمونهاي فوق در بين افرادي كه عادت به نوشيدن شير دارند 5 برابر كمتر است.
اين بررسي هم چنين نشان داد افرادي كه مرتب شير مينوشند به طور كلي رژيم غذايي سالمتري دارند اما خاصيت اين نوشيدني مفيد به طور مستقيم به مغز ميرسد.
علاوه بر اين، کلسيم که نقش اساسي در شکل گيري و استحکام استخوانها و سلامت دندانها دارد، از مهم ترين ترکيبات موجود در شير است. فسفر نيز که براي بسياري از واکنشهاي شيميايي بدن و فعال کردن آنزيمها لازم است و در رشد و ترميم بافتي دخالت دارد، جزو املاح مهم موجود در شير است و به غير از آن سديم و پتاسيم که در تنظيم اسيدي و بازي بودن سلولهاي بدن نقش ايفا ميکنند با مصرف شير به ميزان مناسبي وارد بدن ميشوند.
درعين حال مطالعات زيادي وجود دارند مبني بر اين که مصرف شير و لبنيات، خطر بيماريهاي قلبي عروقي را کاهش ميدهد. مرداني که بيشتر از ديگران شير مصرف ميکنند، کمتر دچار حملات قلبي ميشوند. همچنين مصرف شير کم چرب به دليل سرشار بودن از کلسيم ميزان کلسترول بد را در خون کاهش داده و ميزان کلسترول خوب را بالا مي برد، اما فراموش نكنيد كه منظور از شير در اين مورد نوع كم چرب آن است. اين مطالعه در مجله «اينترنشنال دايري» به چاپ رسيده است.
منبع: ایسنا