..:::: مصرف ویتامین D خطر شکستگی را در دختران کاهش می دهد ::::..
محققان می گویند خطر شکستگی فشار در دختران نوجوانی که رژیم غذایی غنی از ویتامین D دارند و خصوصا دارای فعالیت شدید بدنی هستند، کمتر است. پژوهشگران از بیمارستان کودکان بوستون بیش از 6700 دختران، در محدوده سنی 9 تا 15 (در شروع مطالعه)را در طول هفت سال تحت بررسی قرار دادند. آنها دریافتند در این مدت حدود 4 درصد از آنها دچار شکستگی شدند.
محققان اشاره کردند که مصرف ویتامین D با کاهش خطر برای شکستگی همراه بود و آنها دریافتند که این ارتباط در میان دخترانی که روزانه حداقل یک ساعت فعالیت بالا انجام می دهند قوی تر است. نتایج مطالعه نشان داد اگرچه اغلب توصیه می شود که برای قوی شدن استخوان ها کلسیم زیاد مصرف کنید اما مصرف کلسیم و مواد لبنی با این شکستگی مرتبط نیست.
گفتنی است شکستگی فشار یک نوع شکستگی ناکامل در استخوان است که به علت فشارهای غیر معمول و یا مکرر و همچنین تحمل وزنهای سنگین و مداوم بر روی مچ پا یا ساق پا ایجاد می شود. کندرین سونویل از بیمارستان کودکان بوستون و همکارانش می گویند: هیچ شواهدی وجود ندارد که مصرف کلسیم و فرآورده های لبنی، در برابر شکستگی فشار از استخوان محافظ کنند. منابع ویتامینD، در معرض نور خورشید قرار گرفتن و مواد غذایی از جمله ماهی قزل آلا، ماهی تن، تخم مرغ و شیر غنی شده است. این تیم اشاره کرد با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است برای تعیین اینکه آیا قرص مکمل ویتامین D همان نتایج رژیم غذایی غنی از ویتامین Dرا فراهم می کند یا خیر. این پژوهش در مجله Archives of Pediatrics & Adolescentمنتشر شد.
منبع: ایسنا