..:::: شناسايي گيرنده طعم چربي روي زبان ::::..
دانشمندان موفق به شناسايي چربي بهعنوان ششمين طعم اوليه که زبان انسان قادر به شناسايي آن است، شدهاند. سالها دانشمندان براين باور بودند که زبان تنها قادر به درک چهار طعم ترش، شيرين، شوري و تلخي است و چندي پيش طعم «خوشمزه» نيز بهعنوان طعم پنجم روي زبان معرفي شد، اما اخيرا دانشمندان دريافتهاند که چربي يک طعم محسوب ميشود و با زبان قابل تشخيص است. تيمي از دانشمندان آمريکايي موفق به شناسايي يک گيرنده شيميايي روي جوانههاي چشايي شدهاند که مولکولهاي چربي را شناسايي ميکند و دريافتند ميزان حساسيت آنها در افراد مختلف متفاوت است. اين دستاورد ميتواند در توضيح اينکه چرا برخي افراد از چربي بيشتري استفاده ميکنند، کمک کند زيرا آنها کمتر مزه آن را احساس ميکنند. به جز طعمهاي ابتدايي، ديگر جنبههاي طعم غذا معمولا توسط بوي آنها يا حس بويايي قابل دريافت هستند. پژوهش اين تيم که از محققان دانشکده پزشکي دانشگاه واشنگتن تشکيل شده نشان داده که افراد داراي گيرنده «c-d36» بيشتر در شناسايي وجود چربي در غذا بهتر عملميکنند. پژوهشگران دريافتند تغييرات موجود در ژن توليدکننده «c-d36» باعث بالا يا پايين بودن حساسيت افراد به وجود چربي ميشود. اين پژوهش که در مجله ليپيد ريسرچ منتشرشده نشان داده که افراد داراي «c-d36» کمتر از حساسيت کمتري نسبت به وجود چربي دارند. دانشمندان اميدوارند بتوانند براساس اين يافتهها، با افزايش حساسيت افراد نسبت به چربي موجود در غذا، با چاقي مبارزه کنند.
منبع: سپید۲۹۵