نتایج یک مطالعه که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد که مصرف گوجه فرنگی و غذاهایی که بر پایه گوجه فرنگی درست می شوند به دلیل دارا بودن یک آنتی اکسیدان به نام ˈلیکوپن ˈ خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش می دهد. نتایج این مطالعه که در فنلاند انجام شده است، نشان می دهد که خطر ابتلا به سکته مغزی در افرادی که مقادیر زیادی لیکوپن در خون آنها وجود دارد 55 درصد کمتر است.

در این مطالعه محققان 1031 مرد 46 و 65 ساله را مورد بررسی قرار دادند. محققان در ابتدای این مطالعه سطح لیکوپن خون این افراد را اندازه گرفتند و آنها را به مدت 12 سال تحت نظر داشتند .

در این مدت 67 مرد به سکته مغزی مبتلا شدند. سکته مغزی کاهش ناگهانی عملکرد مغز است که به واسطه انسداد و یا پارگی رگ خونی در مغز ایجاد می شود.

براساس نتایج این مطالعه که در مجله Neurology منتشر شده است از 258 مردی که کمترین میزان لیکوپن در خون آنها مشاهده شد و از 259 نفری که بیشترین سطح لیکوپن را داشتند به ترتیب 25 و 11 نفر به سکته مغزی مبتلا شدند.

حتی زمانی که محققان تنها سکته مغزی ناشی از لخته های خونی را مورد مطالعه قرار دادند، این نتایج بازهم قویتر شد.

این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سکته مغزی در میان مردانی که بیشترین سطح لیکوپن در خون آنها مشاهده شده بود 59 درصد کمتر از افرادی بود که کمترین میزان لیکوپن در خون را داشتند.

این مطالعه تاییدی بود بر این مدرک که یک رژیم غذایی مملو از میوه و سبزی ها با کمتر شدن خطر ابتلا به سکته مغزی ارتباط دارد. این مطالعه از این توصیه که باید بیش از پنج وعده در روز میوه و سبزی ها مصرف کرد، حمایت می کند.

منبع: ایرنا