..:::: رابطه سنگ کلیه با سنگ کیسه صفرا ::::..
پژوهشگران اخيرا کشف کردهاند افرادي که بيشتر دچار سنگ کليه ميشوند، شانس بيشتري هم براي ابتلا به سنگ کيسه صفرا دارند؛ و بالعکس. اين پژوهش که در دانشگاه جانز هاپکينز در بالتيمور انجام شده، در حقيقت يک فرابررسي روي 3 مطالعه مختلف با پيگيري بين 24-14 ساله با شرکت بيش از 240 هزار نفر بوده است. گفتني است که شرکتکنندگان هر 3 مطالعه را پزشکان و پرستاران تشکيل ميدادهاند. طي مدت پيگيري، در 5100 نفر از شرکتکنندگان اين مطالعه سنگ کليه و در 18500 نفر سنگ کيسه صفرا ايجاد شد. پس از تعديل از نظر مشخصات جمعيتي و سني و عوامل خطري از قبيل چاقي، ديابت، فشار خون بالا، نوع رژيم غذايي و وضعيت نامناسب سلامت، مشخص گرديد که احتمال ابتلا به سنگ کليه در افراد داراي سابقه سنگ صفراوي 32-26 درصد بيشتر از سايرين است و افراد داراي سابقه سنگ کليه هم 51-17 درصد بيش از ديگران به سنگ صفراوي مبتلا ميشوند. از آنجا که جنس و حتي طرز تشکيل سنگهاي کليه و کيسه صفرا با هم تفاوت دارد (مثلا سنگهاي کليه عمدتا کلسيمي هستند و سنگهاي کيسه صفرا عمدتا کلسترولي)، پژوهشگران توجيه قاطعي براي اين همراهي ندارند اما فکر ميکنند که شايد تغيير در فلور ميکروبي روده باعث افزايش شانس بروز هر دوي اين سنگها شده باشد. بنابراين شايد بهترين راه براي پيشگيري از اين هر دو سنگ، همچنان تاکيد بر رژيم غذايي سالم و حفظ وزن مناسب باشد.




دانشمندان ژنی را شناسایی كرده اند كه به ادعای آنها مسئول بروز صرع در برخی نوزادان است. صرع ارثی خوش خیم در كودكان (BFIE) به عنوان تشنج نوزادی شناخته می شود كه به صورت ارثی در برخی نوزادان بروز می كند. این تشنج ها در زمان شش ماهگی نوزاد اتفاق می افتد و در سن دوسالگی پایان می یابد. اما دلیل بروز این نوع صرع نادر در نوزادان سالم، سالها ذهن پژوهشگران را به خود مشغول كرده بود. اكنون گروهی بین المللی از محققان به سرپرستی دانشگاه ملبورن استرالیا می گویند كه یافته های آنها حاكی از وجود واریانی در ژن PRRT2 است كه یكی از مهمترین دلایل بروز صرع ارثی خوش خیم در كودكان محسوب می شود.
محققان سوئدی از ارتباط مصرف گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و كالباس و بروز سرطان لوزالمعده پرده برداشتند. به گزارش ساینس دیلی، آنها می گویند كه مصرف روزانه 50 گرم اضافه گوشت فرآوری شده (حدود یك سوسیس) می تواند خطر ابتلا به سرطان را 19 درصد افزایش دهد اما شانس ابتلا به این سرطان نادر همچنان كم است.
محققان آمریكایی اعلام كردند :زنان 65 ساله و مسن تری كه بیش از دو اینچ (1/5 سانتی متر) از قدشان كاهش پیدا كرده است با خطر زیاد شكستگی استخوان و مرگ روبرو هستند. دكتر 'ترسا هیلر' از 'مركز تحقیقات سلامت كیزر پرماننت' در پورتلند گفت: این مطالعه نشان داد زنان مسنی كه در عرض 15 سال بیش از دو اینچ از قدشان كاسته شده است احتمالا بیشتر از زنانی كه كمتر از این مقدار كاهش قد داشته اند، در پنج سال آینده با شكستگی استخوان و مرگ روبرو هستند. هیلر در بیانیه ای اعلام كرد: این زنان علاوه بر این كه با خطر شدید مرگ ناشی از شكستن استخوان روبرو هستند با خطر زیاد مرگ ناشی از دلایل معمول تر از جمله بیماری قلبی نیز مواجه می شوند. هیلر و همكارانش گفتند كه این مطالعه بر روی سه هزار و 124 زن آمریكایی 65 ساله و مسن تر در اواسط قرن 1980 انجام شد. در این مطالعه كاهش قد زنان با مقایسه اندازه گیری قد آنان در جریان معاینه بالینی اولیه با اندازه گیری هایی كه 15 سال بعد انجام شد، مشخص شد.
انسان با استفاده از زبان خود توانایی تشخیص پنج مزه شیرین، ترش، شور، تلخ و تند را دارد؛ اما اكنون دانشمندان می گویند ششمین مزه قابل تشخیص برای انسان 'چربی' است. به گزارش ساندی تلگراف، گروهی از پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می گویند كه گیرنده شیمیایی را برای مزه چربی شناسایی كرده اند و حساسیت افراد نسبت به آن، متفاوت است. نتایج این تحقیقات در نشریه Lipid Research منتشر شده است. در حقیقت این گیرنده بر روی جوانه های چشایی زبان قرار دارد و می تواند مولكول های چربی را تشخیص دهد. این یافته ها می تواند به توضیح این كه چرا برخی افراد علاقه مند به مصرف زیاد غذاهای چرب هستند، كمك كند. به گفته محققان افرادی كه غذاهای چرب فراوان می خورند، در مورد مزه غذای مورد مصرف كمتر آگاهی دارند. همچنین این یافته می تواند با افزایش حساسیت افراد به چربی موجود در غذاها، به مبارزه با چاقی هم كمك كند. 

پژوهشگران دستگاه جدیدی موسوم به 'بالون پوشش دار دارویی موكسی' را ارائه كرده اند كه می تواند به زودی شیوه درمان بیماری سرخ رگ محیطی را متحول كند. به گزارش ساینس دیلی، بیماری شریان محیطی (PAD) ، حدود هشت میلیون نفر را در آمریكا مبتلا كرده است. در این بیماری عروق دست یا پا باریك می شود. خطر این بیماری در پاها و در افراد مبتلا به فشار خون بالا، كلسترول بالا یا دیابت بیشتر است. این خطر به ویژه برای افراد سیگاری بیشتر به نظر می رسد. افراد مبتلا به PAD چهار تا پنج برابر بیشتر احتمال دارد دچار سكته قلبی یا سكته مغزی شوند. این بیماری همچنین می تواند موجب قانقاریا و قطع عضو شود.